Taidelainaamon säännöt 2018-05-15T07:12:12+00:00

Taidelainaamon säännöt

1. Taidelainaamon tarkoituksena on lainata taideteoksia korvausta vastaan.

2. Taidelainaamo toimii Konstan toimitilassa Porvoon Taidehallin yhteydessä

3. Peruslaina-aika on yksi kuukausi, mutta teoksen voi lainata ennalta sovituksi
pitemmäksi ajaksi. Laina-ajan kuluttua umpeen teos on palautettava lainaamoon tai siitä on tehtävä ostosopimus.

4. Lainaaja maksaa teoksesta kuukausittain taiteilijaseuran vahvistaman lainausmaksun.

5. Lainaaja on velvollinen korvaamaan laina-aikana teokselle mahdollisesti aiheutuneet vahingot.

6. Jos lainaaja haluaa ostaa teoksen, suoritetut lainamaksut vähennetään teoksen myyntihinnasta. Teoksen voi ostaa ilman lainaustakin. Kaikki teokset eivät ole lainattavissa. Osamaksukaupassa osamaksun suuruus on vähintään kuukauden lainamaksu kaksinkertaisena.

Konsta-lainaamon taiteilijajäsenyysvaatimukset

1. Taidelainaamo Konstan taiteilijajäsenyys edellyttää jäsenyyttä Suomen taiteilijaseurassa tai hakijan täytyy olla muuten ansioitunut työskentelyssään.

2. Konstan jäsenyyttä voivat hakea taiteilijat jotka ovat kirjoilla Porvoossa tai asuvat Itä-Uudellamaalla paikkakunnalla, jossa ei ole omaa taidelainaamoa.

3. Jäsenyydestä päättää viime kädessä yhdistyksen hallitus eikä päätöksestä voi valittaa.

Taidelainaamo Konsta

Pia Kojo