Art Association 2018-04-24T04:34:41+00:00

Borgå konstförening

LogoBorgå konstförening – Konstföreningen i Borgå grundades 1966 för att främja konsten och deras hobby i Borgå regionen. För alla som är intresserade av tvåspråkig, omfattar den öppna föreningen cirka 400 medlemmar.

Föreningens huvudsakliga verksamhetsområde har varit bildkonsten genom hela dess historia. Konstnärer i föreningen är inblandade i en kommitté som beslutar om utställningen urval av konsthallen och Kaplan House.
Konstföreningen upprätthåller Borgås konstbibliotek. Låntagarens besöks-och utlåningsvolym är ständigt utformad för att växa och därmed ge högkvalitativ bildkonst till alla invånare i regionen. Låntagaren har återöppnats 5.5.2012 och är för närvarande tillgänglig för allmänheten.

Konstföreningen samarbetar också aktivt med andra kulturföreningar i regionen. Under årens lopp har litterära matcher och programmässiga kulturevenemang organiserats. Dessutom strävar föreningen efter att uppmuntra årets kulturaktörer med Kulturpriset.

Kontakter: porvoontaideyhdistys@gmail.com